Introductie in de wereld van het besturingssysteem
De hedendaagse computer, laptop, tablet en telefoon maken gebruik van een besturingssysteem.
Het besturingssysteem verzorgt de communicatie tussen de hardware (fysieke technische onderdelen) en de gebruiker die instructies en opdrachten opgeeft. Het geeft de gebruiker de mogelijkheid om erg veel leuke maar vooral handige zaken te regelen. Voor een computer specifiek geldt dat negentig procent, een besturingssysteem heeft op basis van Microsoft Windows.
Windows alom bekend, veelgebruikt besturingssysteem
Windows is een bekend besturingssysteem en sinds 1985 verkrijgbaar op de Europese markt.
Bekende edities zijn Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en uiteraard niet te vergeten sinds 26 oktober 2012, Windows 8. Windows biedt de gebruiker opties om interactief voorgeprogrammeerde instructies op te geven.
U installeert de computer met een opdracht. De opdracht voert de computer op commando uit.
Met een muisklik kan de eindgebruiker de computer opdracht geven een e-mail voor te bereiden,
de connectie met het internet te maken of om foto’s te importeren vanuit het fototoestel.
Een van de taken waar Windows ook voor zorgt is het automatisch corrigeren van kleine foutjes, die voortkomen bij het alledaags gebruik van een computer. Dit gaat vaak goed totdat een aantal fouten zich voordoen, die dusdanig van aard zijn dat Windows hier geen automatisch antwoord op heeft. Het besturingssysteem blokkeert volledig en van een correct werkende computer is spijtig genoeg geen sprake meer.
Het blauwe scherm ook wel beroemd als Bsod of Blue screen of dead
Een veelvoorkomende verschijning bij een vastgelopen computer is het blauwe scherm (ook wel Bsod / Blue screen of dead) met witte informatieve teksten. Het informatie bulletin komt in beeld wanneer het Windows systeem een kritieke fout detecteert, waarbij de computer geen raad weet en niet voorbereid is om de zaak automatisch te verhelpen.
Vaak staat een kwaadaardig programma aan de basis bij het activeren van het blauwe scherm. Hierbij kan een programmaconflict, hardware slijtage of virus schade aan de basis staan voor computerproblemen. Om verdere problemen of schade te voorkomen zal de computer zichzelf beschermen en mede hierdoor niet volledig toegankelijk meer zijn. Het veiligstellen van documenten vraagt dan ook meer tijd.
Wat kan ik doen als ik een blauw scherm krijg op mijn Windows computer?
Het blauwe scherm verschijnt niet altijd als compleet nieuwe verassing op een computer. Voorafgaand geeft het systeem doorgaans signalen af. Denk hierbij aan een erg trage computer of computer die niet altijd opstart.
Voorkomen is hierbij beter dan genezen. Mocht er een sterke aanwijzing zijn van veranderende activiteiten, ga dan opzoek naar computerhulp. Wacht niet tot het te laat is. Het tijdig tackelen van het blauw scherm probleem maakt het computerprobleem niet onnodig complexer en groter. Dit bespaard u tijd, moeite en wellicht onnodige irritatie.
We bieden maatwerk om uw blauw scherm en de onderliggende knelpunten aan te pakken en deze kundig te verhelpen. U kunt ons vanzelfsprekend ook benaderen voor overige gerelateerde diensten op het gebied van computerservice. Denk hierbij aan een computer reparatie of computer herinstallatie. In omgeving Tilburg en Udenhout komen wij daarnaast ook aan huis om uw computerproblemen te verhelpen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de contactpagina of bel voor directe hulp.